Parker i Sverige

Parker i Sverige

Underholdning av variert utvalg er det mange av, konkurransen blant de ulike arrangementene er stor og man må stadig komme med noe nytt for å holde besøkstallet oppe.

Familieparker har i de siste årene dukket opp utrolig mange plasser, alt for å tilfredsstille alle i familien. Menge av disse stedene har virkelig gjort en god jobb med og få til å underholde store og små og det er mange som har disse stedene på ferieprogrammet sitt.

Astrid Lindgrens World

I Vimmerby over i Sverige ligger Astrid Lindgrens World, men den blir også kalt eventyrbyen og åpnet i 1981. Tror nok de fleste av oss har ett forhold til Lindgrens arbeid med barnebøkene. Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe, Karlson på taket, Ronja Røverdatter, Brødrene Løvehjerte og Mardie er jo noen av eventyr figurene hennes. Du finner dem alle her i parken og alt er bygget som det er beskrevet i bøkene hennes. Da får barna virkelig satt seg inn i eventyrene ved å gå rundt og se husene deres både utvendig og innvendig. Her er det satt opp show i alle områdene i parken, hver figur har jo sitt eget område som det foregår underholdning i det meste av dagen. Forestillinger, eventyr fortellinger og musikk hele dagen blir nok moro for de små i familien. Parken er oppe i fra rundt midten av mai til slutten av august.

High Chaparral

I Kulltorp i Småland finner man High Chaparral, en artig park som har det typiske gamle western preget. En morsom park som underholder hele familien dagen lang med mange artige aktiviteter. Mannen som startet det hele var Bengt Erlandsson som startet med å bygge et fort av gamle telefonstolper han hadde kjøpt. Bygden han vokste opp i var mye preget av utvandringen til Amerika og inspirasjonen til fortet fikk han etter ett besøk over der hvor han besøkte flere gamle fort. Det var til å begynne med ikke meningen at det skulle være åpent for publikum men interessen blant folk ble så stor at han valgte å åpne det for alle. Han utvidet med å bygge ett varehus rett ved siden av fortet hvor han solgte overskudds artikler, og dette ble etter hvert et populært reisemål for mange. Utvidelsen av parken har pågått stort sett hele tiden siden 60 tallet og det er i dag over 260 bygninger inne i parken. Parken byr på mye underholdning, eget museum, gullvasking, togreise, ponni riding, tur med en hjuldamp båt, fekting, musikk show og linedans er noen av dem.

Santaworld

Santaworld

Oppe ved Mora ligger julenisse parken Santaworld som åpnet i 1984. Dette skal forestille julenissens verksted hvor alle julegavene blir lagd. Ett virkelig morsomt sted for familiens minste dette, men det er mere her enn bare julenissen og verkstedet hans. The Gnoomes Forest, The Troll Kingdom, The farytail Square og Fortrollade Skogen er plasser man får god underholdning ved. Er blir det satt opp forestillinger som alle egner seg for de små med eventyr, dans og mye mere. Nok ett flott sted og ta med hele familien til.