Naturen i nord – en fornøyelsespark i seg selv

Naturen i nord – en fornøyelsespark i seg selv

Det er mange som oppsøker spenning, i form av heftige karuseller og andre innretninger – som får G-kreftene til å løpe løpsk.Noen opplever dette veldig spennende, ja nesten som en type rus. Men det finnes også andre type opplevelser og spenning, som også kan oppleves berusende – selv om vi ikke snakker om G-krefter og adrenalinsjokk. Slik jeg ser det er jo nesten hele Norge, en stor fornøyelsespark i seg selv. I alle fall de delene av landet vårt, som byr på vakker og vill natur. Vestlandet og Nord-Norge, er nok uten tvil i særklasse når det kommer til naturopplevelser. La oss ta en tur nordover, vi skal blant annet bli kjent med Nordlyset – kanskje på en måte som ikke alle andre har opplevd.

Nordlysflyet

Det at man kan oppleve nordlys i Nord-Norge, er ikke noe nytt. Man kan få flotte opplevelser, ved å observere dette fra bakken. Men hvorfor ikke ta det et skritt videre, nemlig ved å ta en tur med Nordlysflyet. Ja for det finnes faktisk et fly, som tar deg med på en flyreise – med mål om å se mest mulig av dette fantastiske lyset. Det å oppleve dette langt oppe på himmelen, og eventuelt over skylagene – er noe helt spesielt. Flyvere og besetning er spesialister på å finne de beste forholdene, slik at du skal få maksimalt utbytte av turen. De flyr både over land og til havs, så maken til opplevelse med nordlys – er det rett og slett ikke mulig å få. Så om man skal oppleve noe helt spesielt i den nordlige landsdelen, bør en slik flytur komme langt opp på listen. Eller som flyselskapet Widerøe selv sier «Vi tar deg med på en nordlyssafari over skyene» Produktet som flyselskapet selger, heter «Nordlyscharter»

Hele vinteren gjennom

Hele vinteren gjennom
Hele vinteren gjennom

Turene går på tirsdager i perioden 1.november til 10.mars, agenten for disse turene er Tromsø Budget Tours. Avganger kun på tirsdager, gjelder for enkelpersoner eller mindre gruppe. Om man er en større gruppe, er det mulighet for å chatre hele flyet. Da er tilbudet åpent, alle dager i hele perioden.

Ingen garanti men svært gode muligheter for nordlys

Siden nordlys naturlig nok er et naturfenomen, er det ikke mulig å gi noen garantier for at det dukker opp. Men svært ofte blir det full pott, og om man skulle ha uflaks med sin tur, så får man uansett en flott opplevelse med stjernehimmelen over den nordlige delen av Norge.

Avreiseflyplass er Tromsø, som ligger sentralt i forhold til flyforbindelser til og fra sør- og nordover.

Grotter i Bodø

Vi forflytter oss en del mil sørover, og havner i Bodø og Nordland fylke. Vi gjør et stort sprang, fra Nordlysflyet til grottevandring i Nordlands hovedstad. Rett utenfor byen, finnes det et hav av grotter. Ja det er faktisk dette området, som har flest grotter i hele landet. Her er det mulighet for guidede turer året rundt.

Svarthammarhola

For de som aldri har prøvd grotting, sies det at grotta «Svarthammarhola» er den beste å starte med. Her har man valgmuligheter mellom store rom, men også smale grotter – fordi som vil utfordre seg selv litt ekstra. Gode sko og hodelykt, er en forutsetning for en slik tur.