Gjør litt forarbeid før du besøker en fornøyelsespark

Det er mange forskjellige fornøyelsesparker i Skandinavia og enda flere hvis man ser litt utenfor vårt nærområde. Dette inkluderer rene fornøyelsesparker fylt med karuseller til de som har en blanding av karuseller, dyr og annen underholdning. I tillegg så kommer alle de forskjellige temaparkene slik som EuroDisney, Legoland og lignende.

Med et så stort utvalg så kan det lønne seg å gjøre litt forarbeid først så man ikke risikerer å få en dårlig opplevelse. Det er nemlig store forskjeller mellom fornøyelsesparkene og det er ikke alle som er verdt inngangspengene. Mange av oss besøker en fornøyelsespark som ligger langs ruten på vei til et feriested eller er i nærheten av der vi er på ferie. Det er sjelden at man drar langt bare for å besøke en fornøyelsespark.

Det aller første man må gjøre er å legge opp en reiserute. Ofte er det noen alternativer å velge mellom. Reisen kan bli litt lenger, med flere opplevelser på veien, eller man kan velge den raskeste ruten hvor det blir lengre perioder uten stopp. Når man må ta slike valg, mellom den ene eller andre ruten, så vil stoppestedene langs ruten være viktig. Fornøyelsesparker kan være gode grunner til å stoppe, men husk å gjøre litt forarbeid så opplevelsen blir positiv.

Sjekk underholdningstilbudet

Sjekk underholdningstilbudet
Sjekk underholdningstilbudet

Dyrehager kan ha karuseller og berg og dalbaner. Parker med berg og dalbaner kan ha egne områder med noen dyr. Så navnet på fornøyelsesparken gir ikke nok informasjon. Det er viktig å gå inn på parkens nettside eller på nettsider som omtaler parken. Det kan være litt vanskelig å finne god informasjon om de små parkene, men et lurt triks er å søke opp området, byen eller landsbyene i nærheten. Da får man gjerne opp en nettside som er fokusert på nærområdet og her kan du finne mye nyttig informasjon. I noen tilfeller så er denne kun tilgjengelig på landets språk. Heldigvis kan Google translate hjelpe. Teksten vil ikke være grammatisk korrekt og fylt av skrivefeil. Dette er ikke så viktig når du bare skal finne ut mer om et sted, så bruk denne funksjonen.

Hvordan er mattilbudet?

Gode restauranter og spennende matretter er ikke det man forbinder med fornøyelsesparker. Bor man i nærheten så kan man ta med seg en matpakke. Dette anbefaler vi uansett, for da vet du nøyaktig hva du får i deg. Standarden kan være noe tvilsom på mindre spisesteder, så sjekk anmeldelsene. Bor du i nærheten på hotell eller campingplass så kan man gjerne få med seg matpakke, så benytt deg av den muligheten.

Renslighet

Ikke forvent at toaletter og annet holder den samme standarden som du er vant til i Norge. I mange tilfeller så vil du bli positivt overrasket, men det gjelder å være nøktern i dine forventinger.

WiFi og andre tjenester

Skal vi være ærlig så er det ikke alle som liker akkurat det samme. Så det vil være øyeblikk hvor en eller flere i gruppen blir sittende å vente på de andre. Da lønner det seg å ha gratis WiFi på spisestedet ellers kan datamengden forsvinne fort når du sitter og leser avisen eller holder på med andre ting på nettet. Det kan også være at du har behov for å ta en lengre pause i nærheten av fornøyelsesstedet. Ofte får kan du bestille en pakkepris; inngang i parken og overnatting. Denne pakkeprisen er rimeligere enn å kjøpe overnatting og inngang hver for seg.

Tilbud i nærheten

Er du ute og reiser sammen med venner så er det ofte noen som skiller seg ut fra de andre. Det kan være at de liker å besøke små spesielle utsalg i landsbyer man kjører forbi, eller at de liker å ligge lenge om morgen å slappe av før de står opp. Noen vil gjerne tilbringe tid og slappe av med spennende spill på mobilen eller prøve en spa behandling på hotellet. Så det er viktig å sjekke hvilke andre tilbud som finnes i nærheten av der du stopper. Da behøver ikke alle å være med inn på fornøyelsesparken og gruppen kan heller samles til middag etter at folk har gjort litt forskjellig i løpet av dagen.

Å besøke fornøyelsesparker er morsomt, så lenge man har realistiske forventninger til opplevelsen. Bare ta en kikk på et kart over Norden, Europa eller andre land så vil du finne svært mange forskjellige parker som kan være morsomme å besøke. Noen store og noen små, men alle har sitt særpreg. Tema parkene kan være store som EuroDisney eller mindre som Mummi land eller Bjørneparken. I slike parker så dreier alt seg om temaet, men det kan være en fordel. Å få lov å bruke et merkenavn, slik som Disney, gjør at en større organisasjon står bak og setter en felles standard. Så slike parker kan være mer standardisert enn de mindre parkene, men de mindre parkene kan være mer unike og morsomme. Her er bare opp til hva man foretrekker og husk: ikke vær redd for å prøve noe nytt!