Fornøyelsesparker nord for Polarsirkelen

Kan jo først starte med å dvele litt ved følgende; Hva er en fornøyelsespark? Vi kan jo slik jeg ser det kalle mange turistattraksjoner for en fornøyelsespark, man må jo ta som utgangspunkt at det er en fornøyelse i seg selv å besøke dem mener jeg. Jeg tenker på steder som Nordkapp platået og Hammerfest verdens nordligste by med alt den har å by på. Men en del mil lenger sør enn Hammerfest finner vi Bardu, her ligger nemlig verdens nordligste dyrepark. Her oppe i nord finner man så klart en del samisk kultur og tradisjoner, også verdt et besøk. For å presisere litt med tanke på innledningen min, det er en del av tilbudene man finner som også sorterer inn under familieparker og dyreparker.

Polar zoo

Polar zoo
Polar zoo

Denne parken kan by på 275 mål med skandinaviske dyrearter, den er plassert flott i Bardu kommune like ved tettstedet Bardufoss.  Den desidert mest populære aktiviteten i parken er uten tvil Wolf camp, som navnet tilsier er det her ulvene holder til. Det er muligheter for å få se ulvene bli matet på nært hold, men så klart med sikkerheten til de besøkende godt ivaretatt. I området finnes også muligheter for flott tur og jaktterreng sommer som vinter, verdens nordligste tyrkiske dampbad er også å finne her. Hvor finner jeg dette dampbadet? Så klart i verdens nordligste badeland. Har man lyst til en tur over til Sverige eller Finland er det ikke avskrekkende langt å kjøre, så her er mulighetene mange.

Sàpmi park

Denne finner man i Karasjok, vi har med andre ord kommet oss til Finnmark. Som man sikkert lett forstår handler det her om samisk kultur, reindrift og ikke minst samiske tradisjoner. Hvordan driver man reindrift? Muligheten til å smake må samiske matretter og ikke minst artig for barna; kaste lasso som de sikkert bare har sett på gamle cowboyfilmer tidligere. Så klart finnes det reinsdyr her, men det er vel en selvfølge vil jeg tro.

Harstad og Tromsø

Dette er to relativt store byer sett i målestokken for den nordlige landsdelen, her finnes det en rekke tilbud for både turister men så klart også for fastboende. Jeg vil trekke frem Grottebadet i Harstad og Polaria i Tromsø, om dere ikke har tid til å utforske disse to byene grundig så avlegg i alle fall et besøk på de nevnte steder. Grottebadet kan friste med massasjebasseng, tyrkisk bad, bølgemaskin og mye mer. Kan være godt å varme seg litt i stedets badstue også vil jeg tro, i alle fall om man kommer hit vinterstid. Polaria i Tromsø kan ta deg med på flotte opplevelser, dette er en kino som viser deg den flotte landsdelen ved hjelp av en panoramavisning. Det er også mulighet for flotte naturopplevelser fra Svalbard, arktiske vandringer og mye mye mer. Tipset er vel kort fortalt at det bare er å ta turen for å oppleve det selv, man finner ikke maken noe sted. Nord-Norge har mer å by på enn man aner!