Flere parker

Fornøyelsesparker i Norge

Det finnes faktisk ganske mange fornøyelsesparker og barneparker rundt omkring i Norges land. Jeg skal i denne bloggen prøve å beskrive og fortelle om i hvert fall en god del av dem. Noen kjenner du sikkert til og har vært mange ganger kanskje. Mens andre igjen kanskje er helt nye for deg og kanskje verdt et besøk med dine små – om du har barn – eller neste gang du har besøk av noen som er i den riktig alderen for slikt. La oss begynne i nord denne gangen og se hva vi finner der oppe?

Polar Zoo

Kjent som verdens nordligste dyrepark beliggende i Bardu i Indre Troms.  Parken har vært åpen sin midt på 90 tallet, og strekker seg over hele 275 mål. Her kan du se mange av Skandinavias dyrearter i sitt rett miljø og natur. Den største attraksjonen er Wolf Camp, der du har muligheten til å bli med inn i innhegningen for å møte ulvene på nært hold. Blir med på foringsrundene, guidet tur eller opplev parken på egenhånd. De aller minste setter kanskje ekstra stor pris på husdyrparken. Av dyr du kan se i parken er blant andre; Elg, Hjort, Rein, Ulv, Gaupe, Jerv, Brunbjørn og Fjellrev. En kjempefin plass for barna og lære mer om sitt eget land og dyrene vi har.

Flere parker

Eller parker er ikke helt riktig i de to neste jeg vil omtale. Den første og nærmeste fra Bardu er Polarbadet i Bardufoss. Dette badelandet blir regnet som verdens nordligste badeland. Det er flere varianter og underholdning å finne her. Badet har blant annet konkurransebasseng (28 grader), terapibasseng (34 grader), tyrkisk dampbad, boblebad, stupetårn, vannsklie, motstrømskanal, plaskedam, badstu, kafé, minigolf og trampoline.

Flere parker
Flere parker

Skulle du være i området så har de f.eks. en gavepakke. Eller et enkelt bursdagsselskap?  Gavepakken består av bad, is, brus og en baguette å spise. Eller man kan kjøpe et enkelt gavekort. Det er også flere kurs og konkurranser for barn.

Senja

Noen mil lenger nord – nærmere bestemt ute på Senja finner vi Senjatrollet. Senjatrollet ligger på Skaland og har blitt kjent som en av de største turistattraksjonene i Nord-Norge. Senjatrollet ble registrert i Guinness Record Book i 1997 med en høyde på 17,96 meter og vekt på 125.000 kg.

Inne i trollets mage er det en eventyrverden fordelt på to etasjer med opplevelser for store og små, bygget på gamle sagn fra Senja. Sesam-toget, traktoren Gråtass, to nye grotter i Trollet og ny tinnsmie. Små tøffinger kan levere smokken sin til smokkeveggen. På hjemmesiden til Senjatrollet sier de det selv slik: Her finner du verdens største troll, som rommer mange overraskelser fordelt på to plan bygget på gamle sagn fra Senja. Eget brev hus med eget stempel og frimerke.

Verdens største trollkjerring som inneholder: konsertscene, Senjens Trollting, bibliotek for barn og voksne. Hulderheimen, galleri, kafé, stor suvenirbutikk, koselig salonger med alle rettigheter. Sesamtoget, gapahuker, grillplass, lekeplass og mye mer.

Ellers i Nord finner vi fortsatt flere parker og fornøyelser av samme art. Jeg kommer tilbake i neste artikkel/blogg om flere. God tur om du er på vei til noen av de jeg allerede har omtalt.