Fiskecamping

Fiskecamping

Reiseliv og turisme endrer seg stadig i takt med forbrukernes nye ønsker og krav om en bærekraftig turisme. Sammen med økt konkurranse innen flytrafikken, kom også billigere flyturer. Tidligere var det ikke mange av oss som kunne skryte av å ligge på stranda på Mallorca, med en paraplydrink i den ene handa, og ei god bok i den andre. Dette utviklet seg utenfor kontrollerte rammer, og endte opp i en tragedie for natur og kulturliv på øyer som bar preg av masseturisme. Derfor er det så viktig at vi klarer å opprettholde bærekraftig turisme, særlig med tanke på vårt vakre lands natur og kulturlandskap.

Havet og fisken har lenge stått i fokus for reiselivsutviklingen i Norge, da særlig Nord-Norge. I de siste årene har fiskecampene gjort sitt inntog, og det finnes knapt en kyst-kommune som ikke har minst en fiskecamp. Tyskere spesielt elsker våre fiskecamper, og drar gjerne tilbake til samme camp, år etter år. Hver morgen legger de av gårde i moderne båter, og målet er å komme tilbake med stor fangst. Mest mulig fisk, og størst mulig fisk. Så er det opptil hver enkelt fiskecamp hva de tilbyr utenom fiske. For det meste går det i bademuligheter, serveringsmuligheter og turer i samarbeid med nærliggende turtilbydere. Felles for fiskecampene er gjerne idylliske omgivelser, vakker natur og det lille ekstra som vertene står for gjennom gjestfrihet og service.

Jæger Adventure og Eventyrøya Senja

Jæger Adventure og Eventyrøya Senja

Ved Jæger Adventure, en idyllisk og nesten bortgjemt juvel av en fiskecamp, tilbyr de muligheter for dykking, sup-brett, kayak, grillhytte, jacuzzi og fjellturer i storslått natur. I området ligger 2 historiske skipsvrak på havets bunn, og båtene som campen leier ut er alle klargjort for dykking. Skulle det friste med et besøk i vintersesongen, er fiskecampen et perfekt utgangspunkt for å få se det vakre Nordlyset (Aurora Borealis). Det er ikke gatelys i området, og nærmeste by er milevis unna, så derfor er det svært lite lysforurensning. Nordlyset lyser opp en mørk himmel med de utroligste farger og lysshow.

Fiskecampen ligger ved et tidligere handelssted, og har gitt liv til en nesten bortglemt bygd. Selve bygda ligger midt mellom Harstad og Tromsø, og muligheten for å komme seg dit er mange. 10 minutter unna campen ligger et hurtigbåtanløp med forbindelse til Harstad, Finnsnes og Tromsø. Nærmeste flyplass er Bardufoss, ca 1 times kjøring unna. En times kjøring i en annen retning, finner du Norges nest største øy Senja.

En av grunnene til at øya populært kalles for eventyrøya, kommer av Senja-trollet. Senja-trollet var et opplevelsessenter og en turistattraksjon. Trollet var nesten 18 m høyt og veide 125 tonn. Trollet fikk plass i Guiness rekordbok, og var verdens største troll. Dessverre brant trollet ned i mars 2019, men øya er fortsatt like sagnomsust. Øya er kjent for sine mange gamle sagn om Senjatrollene, og den ville, vakre naturen innbyr til mystikk.  Utallige toppturer og alle mulighetene for jakt og fiske gjør at øya er et eldorado av naturressurser og en tur hit er virkelig balsam for sjelen.