Akvariet

Akvariet i Bergen

Jeg har besøkt Akvariet i Bergen et par ganger, men det begynner å bli noen år siden nå. Akvariet er et utrolig flott anlegg, og et avbrekk og garantert noe helt annet enn det man vanligvis finner på. Det er ikke så merkelig at dette faktisk er en av Bergens største turistattraksjoner, og her finnes det tilbud for hele familien. For det er nettopp barnefamilier og skoleklasser, som er Akvariets største kundegruppe. Det er også mange andre flotte steder man kan besøke i Bergen, og byen har dessuten mye flott natur å by på. Ved en senere anledning, skal vi bli enda bedre kjent med byen vest i Norge – men først en tur til Norges største akvarium.

Skape lærelyst om livet i havet

Dette er målsettingen til Akvariet, nemlig det å skape lærelyst om det som finnes under havflaten. Slik jeg kjenner Akvariet fra tidligere, er jeg ikke i tvil om at de klarer dette på en utmerket måte.  Forskjellige aktiviteter gjør at kanskje spesielt barna, opplever det som både spennende og lærerikt på en og samme tid. Som akvariet selv sier «Skape lærelyst gjennom positive opplevelser» Det å lære mer om livet i havet, er jo fasinerende både for store og små.

Bak kulissene

I helgene er det mulighet for å bli enda bedre kjent med Akvariet i Bergen, da er det nemlig mulig å være med en dyrepasser – blant annet for å se hvordan fiskene mates og stelles. Vær oppmerksom på at det er begrenset antall plasser, så her gjelder det å være tidlig ute.

Oterdammen

Om du vil oppleve noe annet enn fisk, så er Gizmo og Bella noen artige skapninger. Oterparet er virkelig livlige av seg, og det hender ikke så rent sjeldent at det går ganske så hardt for seg i Oterdammen.

Nattvandring

Det er også mulighet til å oppleve akvariet på nattestid, dette er et opplegg i samarbeid med Bergensavisen – tilbudet har vært en suksess og videreføres og er ment for hele familien.

500 dyr

Akvariet
Akvariet

Det er en ganske så anselig mengde med dyr, man kan få oppleve på nært hold på Akvariet – det er program fra tidlig morgen til sene kvelden. Med smått og stort, teller hele anlegget cirka 500 dyr. Vi snakker ikke da om antall individer, men antall arter. Kanskje de av dere som ikke har besøkt Akvariet enda, begynner å få en anelse om hvor stort og innholdsrikt det faktisk er.

Serveringsted og møtested

Det å kunne treffe venner, familie, kjente, kjærester, eller kolleger for en kulinarisk opplevelse under havflaten – er det garantert ikke mange steder du kan oppleve. Men Akvariet i Bergen har lagt til rette, også for dette.

Stedet har en kapasitet opp mot 1000 gjester, så det er ikke noe småtteri vi her snakker om. Det arrangeres barnebursdager, matkurs og eventuelt andre type sammenkomster. Når det gjelder barnebursdager, så stiller Akvariet opp med egne bursdagsverter.

Jeg tror jammen meg det er på tide at jeg tar en tur til Bergen snart, det virker i alle fall veldig fristende. Det kommer mer om Bergen ganske så snart!