Nordland

Aktiviteter og attraksjoner

Mulighetene er mange i Nord-Norge, om du vil ha action eller slappe av, leke i snøen eller gå tur under midnattssola, dra på sightseeing eller klatre i fjell, padle, stå på ski, vandre eller fiske. Valget er ditt.

Selv om Nord-Norge avholder det prestisjetunge VM i skreifiske, er tempoet stort sett rolig. Her kan du slappe av med en runde golf på verdens nordligste golfbane, se hvalene leke i havet, vandre i fjellene eller fiske i sjøen i ditt eget tempo.

Nordland

Reiser du langs kysten i Nordland, kan du dykke i verdens sterkeste malstrøm, Saltstraumen, eller utforske Lofoten og Vegaøyenes unike natur. Når vinteren setter inn, følger skisesongen med på lasset. Søndagsturer på langrennsski er like vanlig som adrenalinfylt alpint og off-pistekjøring.

Kulturtilbudet i landsdelen er stort. Ta en tur innom Petter Dass-museet i Alstahaug og se hvordan det flotte bygget Snøhetta har tegnet ligger naturlig til i landskapet, rett ved siden av den gamle kirken fra 1200-tallet.

Kjerringøy handelssted er et av de viktigste kulturminnene fra 1800-tallet i Norge, og området var en stor inspirasjon for Knut Hamsun da han skrev sine nordlandsromaner.

Nordland
Nordland

Samisk kultur er en viktig del av nordnorsk kunst, mat og påkledning. I Sápmi park kan du oppleve samenes levemåte. Her kan du spise typisk samisk mat tilberedt over åpen ild, høre tradisjonell joik og treffe samer i fargerike drakter.

Gourmet

Nord-Norge er også stedet hvis du vil prøve retter og ingredienser du ikke har smakt før. Steinbit, kveite, uer og kongekrabbe er vanlig i landsdelen, og sjøpinnsvin, blåskjell og muslinger er også populært. Du får også mer vanlig fisk, som torsk, sei og sild, gjerne saltet, tørket eller dampet. Reinsdyrdrift er vanlig i landsdelen og er en hjørnestein i samenes kultur.

Aktiv i Harstad

Setter vi nesen litt sydover igjen ned til Harstad finner vi flere ting videre. Aktiv Events er en av dem. De samarbeider igjen med mange andre operatører rundt omkring i distriktet der. Om man tar kontakt med dem og forteller hva man er på jakt etter, ja så setter de sammen en totalopplevelse til deg og du har garantert en super opplevelse for hele familien.

Noen av de aktivitetene de tilbyr er paintball, pil og bueskyting, øksekasting, sumobryting, gladiatorkamp, fisketurer med båter, sykkel eller ATVér, rappellering ned fjellsider eller bygninger. Atv/4hjuls kjøring, snøscooter, Fun Car(bil med snudd styring), alt innen vannsport og mange morsomme teambuilding utfordringer som langskistafett, trillebårstafett, spidernett, labyrintspill, DaVinci Bru bygging osv.

Hoppeland

Kanskje de største i Nord-Norge på oppblåsbare aktiviteter, hoppeslott, sklier, Fun Ballz. Som passer flott til messer, festivaler, jubileer og andre typer arrangement hvor man ønsker å skape aktiviteter blant de besøkende.

Har du bursdag så hjelper de deg å arrangere bursdager for store og små, friluftscamp for skoleklasser eller andre grupper som vil være ute i det fri og oppleve noe annerledes.

De har faste storlavvoer med bord, benker og reinskinn som kan romme flere hundre personer. I samarbeid med bl.a. Harstad Travpark, Heggenkollen, Sollifjellet og B & B Touring tilbyr de en stor mengde aktiviteter og kombinasjoner med mat, drikke, underholdning og musikk.

Noe for alle i alle aldre!