10 Underholdnings plasser i Skandinavia med barna

Det er masse historie rundt omkring i Skandinavia. Det er natur som er så fantastisk så utlendinger kommer kun for å beskue dette. Det finnes gammel tradisjonsrik kultur over det hele i mange varianter. Kikke litt bak alt dette og du finner masse aktiviteter lagt spesielt til rette for de aller minste i familien. Her kommer en liten oversikt over det som noe av det beste som er å oppleve for familier. Denne kan du senere benytte som en slags reiseguide. Du kan reise på en slags opplevelsesreise med denne fir hånden og du er sikker på at du vil ha en fantastisk reise rundt i Skandinavia.

GRØNA LUND, STOCKHOLM, Sverige

Starten på denne rundturen går i Sveriges hovedstad Stockholm, og til Grøna Lund. Fornøyelsesparken som ligger der i Djurgården og har vært der i over 120 år. Mange velkjente attraksjoner er å finne der og hver sommer er det mange kjente artister som holder opptreden der. Det er så mange som syv berg og dalbaner inne på området og det finnes alt du forventer å finne på en fornøyelsespark. Absolutt verdt et besøk for en familie og kanskje også de uten barn, men ikke har vokst ut av barnet i seg selv enda.

LEGOLAND, BILLUND, Danmark

LEGOLAND, BILLUND, Danmark
Legoland

Hvem har vel ikke bygd med Lego en eller annen gang i livet? Jeg har lekt mange timer med de små fargerike byggeklossene ihvertfall. Og kommer man som barn innom stedet der det hele begynte og får besøke fabrikken til Lego – ja da har du garantert en som har et minne for livet. Absolutt alt er bygd i Lego selvfølgelig og det er helt utrolig hva som er mulig å få ut av de små klossene. Alt er nøye gjennomtenkt og plassert av eksperter med stor kreativitet.

DET INTERNASJONALE KUNSTMUSEUMET for barn, Oslo

I over 30 år har de samlet på kunstverk sendt inn av barn og unge på under 18 år. Kanskje sendte du inn noe på slutten av 80 årene når du var ung – hva med å se igjen det igjen i dag da nesten 30 år senere? Museet ligger i Oslo og jobber for å ivareta og bevare kunst laget av barn. De har verker fra barn i over 180 av verdens land i dag. Kanskje det finnes verker der som er lagd av en av fremtidens store kunstnere?

BABYKINO, STOCKHOLM, Sverige

Sveriges Barnekino er en kino med en meget barnevennlig vri. Ideell for mødre eller fedre med babyer. Kinoen viser et vidt spekter av filmer i mange forskjellige språk. Men ulikt alle andre kinoer, så er det sørget for alt slik at din lille «øyesten» får alt den trenger i tiden dere er på kino. Bord for å bytte bleier, gratis servietter og en mikro ovn for å varme opp barnematen finnes tilgjengelig for alle. Og kanskje det beste av alt så er det gratis adgang for babyer.

VIKING SKIP MUSEUM, Oslo

Dersom noen av dine små viser å ha noes om helst interesse for historie, ja da er Norges Viking Skip Museum en absolutt plass å besøke. Du og din lille historiker vil få oppleve to av verdens mest komplette skip fra Viking tiden. Begge skipene ble bygget på det 9. århundret. Og det er ikke bare disse to skipene der, men massevis av andre historiske skatter fra vikingetiden. Båter, verktøy, tekstiler og andre meget fasinerende ting å se på.

Norway, Oslo, Bygdøy. The Oseberg Ship at the Viking ship museum. HDR image.