SKYVIEW, Stockholm, Sverige

10 Underholdnings plasser i Skandinavia med barna – del2

Det er masse historie rundt omkring i Skandinavia. Det er natur som er så fantastisk så utlendinger kommer kun for å beskue dette. Det finnes gammel tradisjonsrik kultur over det hele i mange varianter. Kikke litt bak alt dette og du finner masse aktiviteter lagt spesielt til rette for de aller minste i familien. Her kommer en liten oversikt over det som noe av det beste som er å oppleve for familier. Denne kan du senere benytte som en slags reiseguide. Du kan reise på en slags opplevelsesreise med denne fir hånden og du er sikker på at du vil ha en fantastisk reise rundt i Skandinavia. Her kommer del 2:

RUNDETAARN (THE ROUND TOWER) København, Danmark

Et sted I København med store mengder historie. På engelsk kjent som The Round Tower. Tårnet har blitt brukt som observatorium av forskere og astronomer i lang tid. Men selv om det er en stund siden nå så er det en yndet plass for amatør astronomer. Man får perfekt oversikt over byen fra utkikksplassen i toppen av tårnet. Historien strekker seg 350 år tilbake i tåret helt til år 1642. Alt består av flere bygninger som kirke og bibliotek. Kjente vitenskapsmenn som Ole Rømer har arbeidet på plassen.

SKYVIEW, Stockholm, Sverige

SKYVIEW, Stockholm, Sverige
SKYVIEW, Stockholm, Sverige

Skyview er en del av Globen i Stockholm og der er det mange arrangementer i løpet av et år. Skiview er to glassgondoler som tar det opp i høyden til 130 meter, så du får oversikt over hele Stockholm by. Attraksjonen ble bygd ferdig i 2010 og er den eneste i sitt slag i verden. Hver av de to gondolene kan frakt 14 person opp i høyden hver tur.

OSLO REPTIL PARK, Oslo

Dersom noen av dine små skulle vise spesiell interesse for kaldblodige små ufyselige småkryp, da er Oslo Reptil Park stedet og ta han/henne med til. Der kan de få tilfredsstilt sin fasinasjon for reptiler. Du kan nå finne nesten 100 forskjellige arter dyr i denne parken. Parken har 15 års jubileum nå i 2017. Lykke til når du reiser for å hilse på f.eks. en teppepyton eller en blå pilgiftfrosk. Flere av dyreartene som finnes der har jeg aldri hørt om engang jeg for min del.

JUNIBACKEN, Stockholm, Sverige

Inspirert av en av barnas store favoritt karakter Pippi Langstrømpe og and lokale karakterer kan de som elsker slike eventyr føle seg hjemme i Junibacken fornøyelsespark. Du kan besøke huset til Pippi Villa Villekulla eller ride en tur på hesten hennes. Et tog kan transportere både deg og barna rundt i dette eventyrområdet. Det skjer ofte at de små nekter å ville forlate parken igjen selv etter mange timer der inne. Parken har vært der nå i over 20 år, og byr stadig på forskjellige eventyrutstillinger. Karlsson på taket, mummitrollet, med flere.

TRILLEMARKA, Buskerud

Ønsker du å kunne gå og selv plukke multer så kan du gjøre det i skogen Trillemarka. Dette er nå et naturreservat som strekker seg over 147 kvadrat kilometer med noe av den fineste naturen som er å finne i hele Skandinavia. Et naturlig område med kun naturlig skog og mark. PS. Eksklusive multer kan plukkes i skogen i Norge cirka rundt midten av august.